Kabels breien

Kabels worden meestal gebruikt als een doorlopend patroon over het gehele gebreide kledingstuk of als een sierrand tegen een gladde breisteek.
Een kabel in een breiwerk ziet eruit als een gevlochten touw. Het breien van kabels is simpelweg een zaak van recht of averecht breien, waarbij de steken over elkaar heen worden gebreid. Probeer de twee kabelpatronen die u hier ziet te breien en ontdek dat het breien van kabels niet zo moeilijk is.
Voor het breien van kabelpatronen is een kabel naald nodig. Elke naald die aan beide kanten een punt heeft is geschikt als kabelnaald.


Speciale afkortingen bij het breien van kabels:
In de getoonde breipatronen van deze serie kabels worden speciale afkortingen gebruikt, bijvoorbeeld de afkorting K. 6 A. De K staat voor kabel; het cijfer 6 staat voor het aantal steken waarover de kabel wordt gebreidt; de A staat voor 'achterkant' waarmee wordt aangegeven dat de steken op de kabel achter het werk moeten worden gehouden, waardoor de kabel naar rechts wordt gekruist.
Een kabel naar links gekruist zou de afkorting K. 6 V. hebben. De V staat voor 'voorkant', waarmee wordt aangegeven dat de steken op de kabelnaald voor het werk moeten worden gehouden.
Nu is duidelijk te zien of er een rechts gebreide kabel of links gebreide kabel ontstaat.
 
Kabel naar rechts breien      Kabel naar links breien


Bekijk ook andere Adviesplaats sites:
Random tip:
Vierkleurig schelpmotief

Copyright © Ventura Connect Group BV 2021

Algemene voorwaarden - Disclaimer

Adviesplaats.nl
Het antwoord op al uw vragen
Breien